Monochrome Ferretry

Monochrome Ferretry on vuonna 2017 rekisteröity Suomen Frettiliitto ry:n viralliseksi kasvattajaksi.

Monochrome Ferretry noudattaa Suomen Frettiliiton laatimaa kasvattajasitoumusta ja etiikkaa, jonka yhtenä päätarkoituksena on edistää terveiden ja hyväluonteisten frettien kasvatusta. Lisää kasvattajaetiikasta voi lukea Frettiliiton sivuilta.

Kasvattaja

Monochrome Ferretryn taustalla kasvattajana toimin minä, Milla Poikolainen. Freteistä innostuin vuonna 2010, ja ensimmäisen frettini Neelan hankinkin jo seuraavana vuonna 2011. Pian huomasin, ettei yksi fretti ole tarpeeksi, ja tästä lähtien frettejä on tullut lisää melkein vuosittain. Ensiksi lauman jatkeeksi tuli Hiro, sitten Harmi, jonka jälkeen olikin uuden fretin hankkimisesta taukoa. Pian kuitenkin pitkäaikaiset kasvatushaaveeni toteutivat ja lisää frettejä onkin hankittu tämän jälkeen kasvatus mielessä sukupuita silmällä pitäen.

Fretit ovat lähellä sydäntäni ja olenkin ollut enemmän ja vähemmän aktiivisesti mukana toiminnasta useamman vuoden. Tällä hetkellä toimin Suomen Frettiliiton hallituksessa ja Pääkaupunkiseudun Frettien hallituksessa varsinaisjäsenenä. Toiminnan myötä olen ollut muun muassa mukana järjestämässä useita frettinäyttelyitä, pitämässä frettipäiviä eläinliikkeissä ja kehittämässä Suomen Frettiliiton verkkosivuja.

Vuonna 2017 minut palkittiin Suomen Frettiliiton erikoismaininta-palkinnolla aktiivisuudesta.

Elämää frettien kanssa

Luonamme asuu tällä hetkellä viisi frettiä: Neela, KelmiSysi, Surku ja Piki. Freteillä on käytössä oma huone, jossa viettävät yöt ja suurimman osan päivästä. Joka päivä fretit pääsevät jaloittelemaan myös muualle asuntoon sosialisoimaan meidän sekä kissamme Minin kanssa. Ruokimme frettejämme raakaruoalla, mutta uusiin kotiin lähteviä pentuja totutamme raakaruoan lisäksi kuivaruokaan. Kuivaruokinnassa suosimme pääsääntöisesti laadukkaita viljattomia freteille ja kissoille suunnattuja nappuloita.

Luonamme asuvien frettien lisäksi meillä on muutamia sijoitusfrettejä, jotka asuvat muualla sijoituskodeissa. Tällä hetkellä sijoitusfrettejä on kaksi, Neera ja Hara.

Nostrofuretti Ray - Kelmi

Monochrome Ferretry – info@monochromeferretry.fi
Helsinki, Finland

Monochrome Ferretry